HIRDETÉS
2014. november 27. - Virgil
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
Az örök szerelem lakatja
Női Portál
Női Portál FőoldalEzotériaTrendKözérzetPárkapcsolatKonyhafortélyokOtthonKisállatmentőPasiszemmelSzórakozásUtazás
JósdaHoroszkópApróhirdetésFórumJátékKépeslapSzakértőkTárskeresőKalkulátorTesztTűsarok és gázpedál

Készíts ínycsiklandó rizottót vacsorára!

V. Sas

Gyorsan elkészül, és biztosan elfogy még abban a szent pillanatban. Nem mostani találmány az is biztos, de még a mai napig is megnyaljuk utána mind a tíz ujjunkat.

A rizottó alapja a rizs, majd hozzájönnek a választott jelleget adó anyagok. Egyszerű és finom.

Szárnyasmáj-rizottó

Hozzávalók:
 
- 1000 g szárnyas máj (Lehet szívvel vagy szív nélkül is csinálni. Tipp: Ha szívvel együtt pirítod a májat, érdemes előtte a szívet félbevágni, hogy hamarabb megpuhuljon)
- 600 g rizs
- 250 g vaj vagy margarin
- 300 g gomba
- 80 g vöröshagyma
- 250 g zöldborsó
- 150 g reszelt sajt (pizza mozzarella)
- 1 csomó petrezselyem (Tipp: friss petrezselyem helyett nyugodtan használhatsz szárított petrezselymet is)
- majoránna
- őrölt fehér bors

A megtisztított, megmosott gombát, szárnyas májat egyforma kockákra vágjuk. Forró vajban vagy margarinban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát és a májat. Hirtelen lepirítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, sózzuk és majoránnával, borssal fűszerezzük. Összekeverjük az elkészített párolt rizzsel, majd hozzákeverjük a főtt zöldborsót. A reszelt sajt felét is összekeverjük a rizottóval, a többi sajtot a tetejére szórjuk. (Szépen, ízlésesen tálalva egy levescsészébe nyomkodva, majd a tányérra borítva formázhatjuk.)

Garnélás-rizottó

Hozzávalók:

- 1600 g mirelit garnéla
- 250 g vaj vagy margarin
- 600 g rizs (Készítheted jázmin rizsből is. Főzési különbsége a hagyományos és a jázmin rizsnek , hogy a jázmin rizs párolását félbe vágott citrommal együtt készítsük. Pikáns ízhatást kölcsönöz ezzel ételünknek.)
- 50 g vöröshagyma
- tengeri só
- őrölt fehér bors
- 200 g konzerv kukorica (felhasználás előtt szűrjük le)

Forró vajban vagy margarinban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a garnélát. Fedő nélkül pároljuk, mert sok levet enged. Ha már kellőképpen elpárolgott a garnéla leve, hozzátehetjük a konzerv kukoricát. Átforgatjuk kicsit, hogy átforrósodjon a kukorica is. Az elkészült rizzsel összekeverjük a garnélás ragut.


A rizottó hazájában, Olaszországban a rizst jelleget adó alaplével (pl. pecsenyelé) kásásra főzik és így adják hozzá a jelleget adó anyagokat és a reszelt sajtot

Hirdetés
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Árnyemberek - tényleg csak árnyékok?

Árnyemberek - tényleg csak árnyékok?

Egyre inkább az érdeklődés középpontjába kerül az árnyékember jelenség. Vajon mik, vagy kik ők? Szellemek? Interdimenzionális lények? Időutazók? Vagy valami más van a jelenség mögött?

Tovább »
Angyali szépség

Angyali szépség

Nem véletlenül mondják sokszor, hogy a szépség belülről fakad. A valódi szépség a lelkünk mélyéről ered, hiszen aki belül szép, kedves és segítőkész az biztos, hogy külsőleg is sugárzik. Angyalaink is erre bíztatnak bennünket, hogy próbáljunk meg jók lenni és önzetlenek, hogy valóban szépek lehessünk minden értelemben.

Tovább »
Kitűnő vendégváró finomságok

Kitűnő vendégváró finomságok

Rohamosan közeledik az év vége, amikor mindenhol megfordul egy kisebb-nagyobb vendégsereg. Ezért összegyűjtöttük a legjobb vendégváró falatokat, melyekkel biztos, hogy nem okozol csalódást senkinek!

Tovább »

Hirdetés

Kalkulátor

Bőrápolás aromaterápiával

Hívd segítségül a természetet, és ápold a leghatékonyabban bőrödet, hogy az sokáig megőrizze fiatalságát, rugalmasságát. Hidd el, megéri!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tóth Vince

Vallás szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tóth Vince
Női portál oldaltérkép